Wat draag je op een bruiloft

Wat draag je op een bruiloft

Haaa fashiongirl,

 

Als je dit blog leest staat er hoogstwaarschijnlijk een bruiloft op de planning deze zomer. Heerlijk vooruitzicht, maar direct ook de vraag: Wat moet ik aan??!! Wekelijks komen er dames bij mij de winkel binnen wandelen met het eervolle verzoek ze te mogen helpen aan een outfit voor een bruiloft. Denk hierbij aan the Grooms mommy,  getuigen van de bruid of de luizenmoeder besties. Super leuk, maar je snapt, ook een aardige verantwoordelijkheid.

Deze zomer heb ik nadat ik ooit een 6 jarig bruidsmeisje was mijn eerste echte sprookjesbruiloft en begin zelfs ik de stress rondom de outfit te begrijpen. Het draait er namelijk niet alleen om wat vind ik leuk, maar ook, wat vindt het bruidspaar leuk?! Als je dacht dat daar de keuzestress stopte, bedenk dan eens: Wat voor weer zal het worden (zomergarantie doen we in Nederland niet aan)? Moet ik een budget met mezelf afspreken of YOLO (This could be Your Only wedding everrr)? Welke schoenen doe ik aan. Welke Schoenen doe ik aan? WELKE SCHOENEN MOET IK AAN??!!!

Deze afwegingen en al die mogelijkheden schreeuwen om wat hulp, in dit blog gaan we het eens uitgebreid hebben over de do’s en don’ts voor een bruiloft outfit.

Zie hier het lijstje -liever niet-

 1. De gouden regel, vermijd wit. Easypeasy, de bruid draagt wit en jij dus niet!
 2. Geen zwart. Zwart is sober, triest en saai. Niets voor een bruiloft dus.
 3. Zorg voor wat ademruimte. Leuk dat strak getailleerde jurkje, maar bedenk je dat je taart gaat eten, wijn gaat drinken en er misschien zelfs een diner voor je klaar zal staan.
 4. Komt er een kerk ceremonie aan te pas, zorg dan voor een mouwtje. Wat voor weer het ook mag worden kerken zijn altijd koud én daarbij vindt de Heer bedekte schouders ook echt fijner.
 5. BH’s zijn ondergoed. Let op; ONDERGOED! Fijn als je dat dan ook gewoon onder je kleding wilt houden. Jij blij, bruidegom minder blij, bruid wel blij!
 6. Doe maar geen jogging of spijker…. Gewoon niet doen. Punt.
 7. Houdt je make-up subtiel. Als het bruidspaar op een clown zit te wachten nodigen ze het circus wel uit.

 

Wat dan wel op een bruiloft

 1. Kies voor de details. Houdt de basis simpel en zorg voor de juiste clutch, oorbellen en pumps. Doordat het jurkje basic is heb je er waarschijnlijk na de bruiloft ook nog volop plezier van. De juiste details zorgen voor een classy look.
 2. Pastel kleuren zijn momenteel de trend en passen erg goed op een zomerse bruiloft. Zelf vind ik het mooi als je alles in dezelfde tint draagt, dus het tasje en schoenen passen bij het jurkje
 3. Zorg voor een klein tasje. Al heb je de behoefte aan een extra paar schoenen of warme jas, zorg tóch voor een klein tasje. Wellicht kun je regelen dat je die plastic supermarkt tas ergens achter de schermen kunt wegstoppen. We snappen het namelijk heus wel dat een paar platte schoenen op de achtergrond rust in dat mooie koppie brengt.
 4. Laat een kapper je haar doen! Sta er chique op met het juiste kapsel en laat je borstel lekker thuis.
 5. Zorg dat je je op je gemak voelt. Het is een feestdag en de bedoeling is dat je hier van geniet. In een outfit waar je je kiplekker in voelt en helemaal gelukkig in bent lukt dat.

 

Nu je weer bijgebeend bent over de do’s en don’t van een bruiloft outfit kunnen we beginnen en dan bedoelen we natuurlijk het shoppen! Bekijk hier online onze jurkjes of bezoek de boutique in Heeswijk-Dinther. Daar help ik je graag verder!

X

Lisa

Esqualo jurkje www.number3.nl

tramontana jurkje van kant www.number3.nl

Esqualo lemon jurkje www.number3.nl

Esqualo print jurkje

Tramontana print jurk www.number3.nl