Fairtrade fashion van Luna Levina

Fairtrade fashion van Luna Levina

Ook jij hebt vast wel eens gehoord over slechte arbeidsomstandigheden en lage lonen in de textielindustrie. Daisy den Dekker van het merkje Luna Levina maakt er een doel van dit tegen te gaan en mooie mode onder eerlijke omstandigheden te produceren. Luna Levina is mode waar we blij van worden en volledig van Nederlandse bodem! 

Leef je droom! Hoe ben je begonnen met Luna Levina?

Alle ervaring van de afgelopen jaren samenvoegen en gaan, vooral vanuit passie werken en mogelijkheden zien. Ik sta voor wat ik doe en ik wil er een doel mee bereiken die nog veel meer omvat dan alleen de kleding zelf. Ik wil dat deze kleding iedereen gelukkig maakt. Dat begint al bij de productie die in Nederland plaats vindt. Deze mensen werken onder goede omstandigheden en ze worden eerlijk betaald. Vervolgens is het beter voor het milieu vanwege de minimale vervuiling gezien het al in Nederland gemaakt wordt hoeft het niet eerst nog de halve wereld over. De consument koopt een eerlijk en mooi product. Tot nu toe heb ik dit kunnen bereiken maar in de toekomst wil ik er nog veel meer mee doen zoals de stoffen bijv. daar heb ik nu nog weinig invloed op. Kortom het doel is overvloed voor iedereen van maker tot drager!

 

De mode van Luna Levina ontwerp je zelf en wordt geproduceerd in Nederland. Een unieke keuze, veel komt uit lage loon landen. Heb je hier bewust voor gekozen en waarom?

Jazeker zoals daarnet al omschreven wil ik mens- en milieu vriendelijke kleding produceren. Dat begint voor mij al met het produceren in Nederland. Ik hoop mensen te inspireren om zo eerlijk mogelijke kleding te kopen.

 

Het ontwerpen vind ik een hele kunst! Iets verzinnen wat er nog niet bestaat, maar tegelijkertijd toegankelijk is zodat vrouwen het graag kopen. Waar haal je je inspiratie vandaan?

Brigitte Bardot is wel een grote inspiratiebron voor mij. Haar stijl heb ik altijd al zo charmant gevonden. Ik hou ervan om kleding te ontwerpen die de mooie vrouwelijke vormen accentueren. Kleding waarin je er elegant uitziet met een luxe uitstraling. Dat verdient iedere vrouw. Je moet er jezelf ook nog lekker comfortabel in voelen vind ik en daarom is bijna alles van stretch materiaal gemaakt. Met Luna Levina ga je comfortabel in stijl!

 

Eigenaresse van een modelabel, een boetiek en ook nog moeder van drie kinderen. Hoe doe je het toch?! Wat is jouw gouden tip voor vrouwen die graag het gezinsleven met carrière combineren?

Een goede partner vinden 😉 Het is gewoon super belangrijk om de juiste balans te vinden tussen privé en werk. Vanuit respectvol omgaan met elkaar kun je zoveel bereiken. Je krijgt ook zoveel energie van het werk dat je leuk vindt om te doen dat het vanzelf allemaal samensmelt. Zolang ik mijn gezin alles gun wat ze graag doen staan ze er ook altijd voor mij. Zo zijn we allemaal samen gelukkig. En natuurlijk altijd denken in mogelijkheden dan ben je al een heel eind!

 

The sky is the limit! Waar sta jij met Luna Levina over vijf jaar?

Over 5 jaar nou ik hoop dat ik kan zeggen dat Luna Levina overal in Nederland en België te verkrijgen is. Ook hoop ik dat het merk zodanig is uitgebreid dat ik alles onder de beste omstandigheden kan laten maken. Wie weet kan ik tegen die tijd met Luna Levina ook nog iets betekenen voor een sociaal doel.

 

luna levina www.number3.nl

 

luna levina www.number3.nl

luna levina www.number3.nl

Bezoek onze gezellige winkel in Heeswijk-Dinther voor een mooie collectie van Luna Levina.